POMOCY !!
Michał : Proszę o pomoc



!
Udowodnij Tożsamość tg
2x−2=
1cos2x−3
Rozwiąż nierówność sin3x≤
12
23 paź 20:53
Eta:
1/ cosx≠0
| | sin2x | | sin2x−2cos2x | | 1−cos2x−2cos2x | |
L= |
| −2= |
| = |
| = |
| | cos2x | | cos2x | | cos2x | |
| | 1−3cos2x | | 1 | |
= |
| = |
| −3 =P |
| | cos2x | | cos2x | |
23 paź 21:46
23 paź 21:47
Saizou :
Etuś mam pytanie, czym musimy ustalać tu założenia, mnie uczą obecnie że nie trzeba, bo
przyjmuje się dziedzinę naturalną
23 paź 21:50
Mila:
Witaj Eto, co się dzieje, mało Cię widzę, wczoraj ktoś w moim imieniu "wrzucał"
wulgaryzmy.
Coś z niektórymi jest niedobrze. Też masz takie wrażenie?
23 paź 21:50
Mila:
W jakich zadaniach Saizou?
23 paź 21:51
Saizou :
np. z tożsamości trygonometrycznych
23 paź 21:51
Eta:
Witaj
Mila
Pisałam Ci już,że od jakiegoś czasu mniej się udzielam ..... ( wiesz dlaczego?
Hej
Saizou
ze względu na tangens , można przyjąć ,że cosx≠0
ale .... na maturce, raczej pisać założenia dla pewności ( i kaprysu sprawdzających
23 paź 21:55
Saizou :
pisanie pod maturkę, kiedy to było
23 paź 21:57
Eta:
23 paź 21:59
Saizou : muszę jutro ogarnąć algebrę i pierścienie, ciał, podciała itp. i # dzieli # jak mój
ćwiczeniowiec podawał tw. Lagrange'a
23 paź 22:02
Mila:
Dzięki Eta, Saizou, powodzenia , algebra mnie przerażała na I roku i trójka z
egzaminu uszczęśliwiła mnie. Na drugim roku byłam w zgodzie z algebrą.
23 paź 22:09
Saizou : już się zdążyłem o tym przekonać że to ciężki przedmiot xd
23 paź 22:14