trygonometria
Blue: | | π | |
Oblicz najmniejsze dodatnie miejsce serowe funkcji f(x) = 2cos(x− |
| )−√3 |
| | 4 | |
| | π | | √3 | | 5 | |
Przekształciłam to do takiej postaci : 2[cos(x− |
| )− |
| ] i wyszło mi x= |
| π |
| | 4 | | 2 | | 12 | |
Jak to powinno być?
23 paź 20:10
Tadeusz:
znam tylko miejsca masłowe ... −
23 paź 20:13
Blue: zerowe* haha, ręka mi się omsknęła
23 paź 20:13
Blue: Ktoś pomoże?
23 paź 20:41
Mila:
Źle. Pomyśl.
23 paź 20:46
52: Blue czemu nie zrobisz tego jako równania ?
f(x)=0
23 paź 20:48
Blue: | | π | | √3 | |
czyli będzie cos(x− |
| )= |
| |
| | 4 | | 2 | |
23 paź 21:59
Blue: | | π | | π | | 5π | |
no to ja tego nie rozumiem, bo przecież |
| + |
| = |
| |
| | 6 | | 4 | | 12 | |
23 paź 22:01
23 paź 22:01
Mila:
Tak, teraz seria rozwiązań .
23 paź 22:02
Blue: | | −π | | π | |
dobra, już rozumiem, powinnam zrobić |
| + |
| |
| | 6 | | 4 | |
23 paź 22:03
Mila:
Teraz będzie dobrze.
23 paź 22:05
Blue: Wiem, że te zadania są proste, ale jak ja nie robię długo zadań z trygonometrii , to później
jakoś nie potrafię ogarnąć od razu o co chodzi
23 paź 22:10
Mila:
Co teraz masz na matematyce?
23 paź 22:11
Blue: Rachunek prawdopodobieństwa
24 paź 09:45
kyrtap: Blue rób zadania takie w których musisz wykorzystać wiele narzędzi matematycznych
24 paź 12:11