geometria
vucc: 1.Napisz rownanie prostej do y=2/3x−5 i przechodzacej przez pkt (−2,4)
2.Napisz rownanie r1.Napisz rownanie prostej do y=2/3x−5 i przechodzacej przez pkt (−2,4)
2.Napisz rownanie rownolegle do 2x−3y−6=0 i przechodzacej przez pkt (1,−2)
3.W jakim pkt przetna sie prostej y=2x−5 y=−4x+2
4.napisz rownanie prostej przechodzacej prze pkt A=(−1,4) B=(3,−2)
23 paź 18:50
Tadeusz:
... to może choć przepisz poprawnie −
23 paź 18:52
vucc: 1.Napisz rownanie prostej do y=2/3x−5 i przechodzacej przez pkt (−2,4)
2.Napisz rownanie rownolegle do 2x−3y−6=0 i przechodzacej przez pkt (1,−2)
3.W jakim pkt przetna sie prostej y=2x−5 y=−4x+2
4.napisz rownanie prostej przechodzacej prze pkt A=(−1,4) B=(3,−2)
23 paź 18:54
Tadeusz:
1. Jakiej prostej

? równoległej czy prostopadłej do danej prostej

?
23 paź 18:56
Janek191:
Co to jest równanie równoległe ? Nie słyszałem o takim równaniu
23 paź 18:58
vucc: prostej rownoleglej
23 paź 18:59
vucc: wszystko jst napisane w zadaniach
23 paź 18:59
Janek191:
Co to jest równanie równoległe ? Nie słyszałem o takim równaniu
23 paź 19:00
vucc: prostej rownoleglej
23 paź 19:00
Janek191:
To łatwe zadania

Patrz po lewej stronie na :
funkcja liniowa
23 paź 19:01
vucc: mogę prosić o pomoc bo nie umiem
23 paź 19:02
vucc: pomocy

!
23 paź 19:16
23 paź 19:22
vucc: no szkoda ze to na wczoraj
23 paź 19:25
vucc: omoze ktos czy nie
23 paź 19:50