matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
piotrek:
rozwiąż równanie a) sin2x = sinx b) 5cos
2
x + 7sin
2
x=6 c)2cos(−3x)=1
19 paź 19:52
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1578.html
19 paź 19:56
Tadeusz:
a) 2sinxcosx−sinx=0 sinx(2cosx−1)=0 sinx=0 lub cosx=1/2 x=
? x=
? (pamiętaj o obu wartościach w okresie + okresowość)
19 paź 19:59