Proszę o pomoc z tym przykładem bo nie mam pojęcia jak go rozwiązać.
Ryszard440: 2log√5 5 − log√5125 +log√5 5√5
19 paź 19:52
Eta:
| | 52*5√5 | |
log√5 |
| =log√5√5=1 |
| | 125 | |
19 paź 19:55
Eta:
n*log
ab=log
ab
n
| | b*c | |
logab−logac+logad= loga |
| |
| | d | |
19 paź 19:56
Ryszard440: Serdecznie Dziękuję !
Logarytmy to dla mnie czarna magia
19 paź 20:04
19 paź 20:05
Ryszard440: Dziękuję przyda się

Ta strona pomogła mi bardziej niż moi nauczyciele przez wszystkie lata
19 paź 20:07
Eta:
Miło nam
19 paź 20:08