liczby zespolone
kyrtap: Na płaszczyźnie zespolonej narysować zbiory liczb zespolonych spełniających warunki::
Re(z+1) = Im(2z −4i)
Re(x+yi +1) = Im(2(x+yi)−4i)
Re(x+1+yi) = Im(2x+(2y−4)i) (co dalej bo się zawiesiłem)
19 paź 01:02
19 paź 01:03
kyrtap: Dzięki Eta
19 paź 01:03
kyrtap: Eta tego przykładu nie ma tam
19 paź 01:06
Eta:
No ale są podobne.......... więc włącz myślenie
19 paź 01:09
kyrtap: Eta tego przykładu nie ma tam
19 paź 01:20
kyrtap: no niekoniecznie podobne
19 paź 01:20
MQ: No to pierwsze dla zachęty:
Re(z+1)=Im(2z−4i)
Re(z+1)=Re(z)+1
Im(2z−4i)=2Im(z)−4
Czyli masz:
Re(z)+1=2Im(z)−4
Re(z)+5=2Im(z)
Im(z)=12Re(z)+52
y=12x+52
19 paź 09:39
MQ: Sorry
Eta! Myślałem, że to trzy zadania, a ja mu rozwiązałem wszystko!
19 paź 09:42
kyrtap: nie rozumiem czemu MQ wyciągnął te liczby poza nawias
19 paź 10:19