funkcja liniowa
justyna2: Prosta l ma rownanie y = 2x −11 . Wskaz rownanie prostej rownoleglej do l :
A y = 2 x
B y = −2xby
C y = −1/2 x
D y = 1/2 x
Chcialabym aby ktos Was podal przyklad na podobnym zadaniu i wzro zeby na podstawie tego
mogla to rozwiazac
17 paź 19:11
17 paź 19:14
justyna2: ok dziekuje
17 paź 19:25
5-latek: No to ktora odpowiedz ?
17 paź 19:31
justyna2: 5 − latek ... to bedzie odpowiedz a .. patrze po wspołczynnikach ktore sa rowne w tym
przypadku to 2
17 paź 20:06
5-latek: OK
17 paź 20:19