matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki
lila55:
Miałby ktos pomysł jak to rozwiązac ? Bardzo prosze o pomoc
3
√
−16
*
3
√
−16
3
√
−4
16 paź 19:19
Kacper:
186
16 paź 19:27
3Silnia&6:
3
√
−16
*
3
√
−16
=
3
√
256
=
3
√
−4 * (−4)
3
3
√
−4
*
3
√
(−4)
3
=
3
√
(−4)
3
= −4
3
√
−4
16 paź 19:28
lila55:
juz wiem wiem dzieki
16 paź 19:29