jak policzyc delte
greg210280: x(3x2+4x−7)=0
16 paź 13:00
16 paź 13:01
5-latek: Pytanie . Z czego chcesz oliczyc delte ?
16 paź 13:05
greg210280:
16 paź 13:11
greg210280: niemam pojecia jak sie do tego zabrac matma mi nie idzie
16 paź 13:12
5-latek: Zadalem CI konkretne ptanie wiec oczekuje konkretnej odpowiedzi a nie twojego nicku
16 paź 13:12
5-latek: Dobrze
x(3x2+4x−7)=0 czyli to oznacza ze to rownanie =0 gdy x=0 lub 3x2+4x−7=0
Wlasnie z tego drugiego rownania masz obliczyc delte bo to jest rownanie kwadratwe
3x2+4x−7=0 Wypisz wspolczynniki tego rowania czyli a= ... b=.... c=....
16 paź 13:16