
:
Z urny w której jest 5 kul białych i siedem czarnych losujemy kolejno dwie kule bez zwracania.
Niech A oznacza zdarzenie polegające na wylosowaniu za drugim razem kuli czarnej, B1−na
wylosowaniu za pierwszym razem kuli białej, B2 − na wylosowaniu za pierwszym razem kuli
czarnej. Oblicz P(A|B1) i P(A|B2).
Wyszło mi :
| 7 | ||
P(A|B1) = | ||
| 11 |
| 6 | ||
P(A|B2 = | ||
| 11 |
| 1 | ||
a) P= | ||
| 2 |
| 7 | ||
b) P= | ||
| 12 |
188556
| 11 | ||
odpowie poprawnie czyli w a) będzie | ![]() | |
| 12 |
Bo nie mogę tego znaleźć
?