matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
sebek:
jak krok po kroku obliczyc logarytm taki : log
4
2
15 paź 13:57
J:
1
1
= log
2
2
4 =
log
2
4 =
*2= 1
2
2
15 paź 13:59
J:
log
2
2
1
... albo... =
=
log
2
4
2
15 paź 13:59
J:
1
1
.... pierwsze miało być: = log
2
2
2 =
log
2
2 =
2
2
15 paź 14:03
sebek:
aa cos takiego log
4
1/
√
2
15 paź 14:04
J:
log
2
−1/2
−0.5*log
2
2
np ... =
=
= ...
log
2
4
log
2
4
15 paź 14:08
J:
.... w liczniku: log
2
2
−1/2
..
15 paź 14:09
Kacper:
albo
1
log
4
2=x ⇔ 4
x
=2 ⇔2
2x
=2 ⇔ x=
2
15 paź 14:09
daras:
drugi wzór od dołu :
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
log
2
2
1
log
4
2 =
=
log
2
4
2
15 paź 16:47