wielokrotność liczby 4
Misia : Mam problem i proszę o szybką pomoc

!
1. Ile liczb całkowitych będących wielokrotnością liczby 4 należy do przedziału (−1;15>?
2. Janek miał w skarbonce monety, szacował, że ma 40zł. Po przeliczeniu okazało się, że ma
44zł. Oblicz błąd bezwzględny i względny tego szacowania. Zapisz obliczenie i sformułuj
odpowiedz.
Z góry dziękuję
13 paź 18:12
Bogdan:
a w czym jest problem? w wymienieniu liczb dzielących się przez 4 bez reszty, czy w czymś
innym?
13 paź 18:22
Bogdan:
Co to Misiu jest błąd względny i bezwzględny?
13 paź 18:23
Misia : Bodzio po co sie odzywasz skoro zadajesz takie głupie pytania?
13 paź 18:38
jakubs: Koleżanko, po pierwsze trochę szacunku, a po drugie Pan
Bogdan zadał bardzo dobre pytanie,
bo jeżeli nie wiesz co to jest błąd względny i bezwzględny to nie ruszysz tego zadania.
https://matematykaszkolna.pl/strona/1262.html
13 paź 18:40
Misia : Profesorzy od komentarzy sie widze znalezli.
Wiem co to jest blad wzgledny i bezwzgledny.
13 paź 18:44
jakubs: Z takimi tekstami to nie licz na żadną pomoc z mojej strony. Przypominam jeszcze raz, trochę
pokory i szanuj inne osoby.
Jeżeli wiesz co to jest błąd względny i bezwzględny to zadanie staje się proste, ale Ty pewnie
czekasz na gotowca.
Miłego wieczoru
13 paź 18:47
5-latek: Jesli nie chcesz odpowiadac na zadne pytania to jest inne forum www.zadane .pl
tam zadajesz i masz odpowiedz .
Jesli ktos Ci zadaje konkretne pytania to nalezy odpowiedziec
Jesli masz klopoty rachunkowe to nalezy napisac o tym a nie obrazac po kolei ludzi ktorzy by ci
chcieli pomoc .
Wlasnie chcieli a nie musieli
13 paź 18:50
Misia : Z tym szacunkiem to z wzajemnoscia, skoro nie chcecie pomoc to po co sie odzywacie? Znajdzcie
sobie forum na pogaduszki a nie matematyczne
13 paź 18:51
Misia : Ha widze jak chcieli. Ponabijac sie to mozecie gdzie indziej
13 paź 18:52
5-latek: Kolezanko to forum jest od pomocy a nie dawania gotowych rozwiazan . Napisalem ci gdzie masz
napisac . Ale pewne zaraz rzucisz blotem i znajdzie sie ktos kto napiszsee rozwiazanie . Wiec
probuj .
13 paź 18:54
Misia : Nie liczylam na durna odpowiedz bez wyjasnienia dlatego napisalam tutaj a poza tym nie rzucam
blotem
13 paź 18:57
5-latek: Nie potrafisz podstawic do wzoru i policzyc zadanie nr 2
13 paź 18:58