Dzień dobry może ktoś to wyliczyć bo mi wyszło (-2,2)? Zapisz w układzie kartezj
Etna: Dzień dobry może ktoś to wyliczyć bo mi wyszło (−2,2)?
Zapisz w układzie kartezjańskim współrzędne punktu mając dane współrzędne biegunowe:
(4,120o)
10 paź 23:50
Etna: Przepraszam wyszło mi (−2,√3)
10 paź 23:58
Etna: Umie to ktoś zrobić?
11 paź 00:04
Mila:
| | √3 | |
sin(120o)=sin(180−60)=sin60= |
| |
| | 2 | |
(4,120
o)=(−2,2
√3)
11 paź 00:14
Etna: No tak dziękuję
11 paź 00:16
Etna: Nie pomyliłem się przy dzieleniu

bo tak to by mi to samo wyszło
11 paź 00:17
PW:
260538
A jak wczoraj usiłowałem Cię naprowadzić, żebyś zrozumiał, to nie, tylko pytasz jeszcze raz, bo
może gotowca dadzą. I dali.
Już wiesz dzisiaj, co oznacza liczba 4 w zapisie (4,120°) ?
11 paź 16:17