Dzień dobry może ktoś sprawdzić? Zapisz w układzie kartezjańskim współrzędne pun
Etna: Dzień dobry może ktoś sprawdzić?
Zapisz w układzie kartezjańskim współrzędne punktu mając dane współrzędne biegunowe:
(4,120o)
cos1200=cos(1800−600)=−cos600=−12
sin1200=sin(1800−600)=sin600=12
(4,1200)=(4*(−12),4*12)=(−2,2)
10 paź 20:08
Etna: Może ktoś mądry to sprawdzić? Proszę
10 paź 20:13
Etna: Proszę to sprawdzić.
10 paź 20:20
PW: Pytanie kontrolne:
− Co oznacza liczba 4 w zapisie (4, 120°) ?
10 paź 20:23
Etna: r=4 x=rcosδ y=rsinσ
10 paź 20:36
PW: A tak "swoimi słowami" − co to jest to 4? Przecież ta liczba ma prosty sens fizyczny.
10 paź 20:41