| a | |
= sinα => a = c*sinα
| |
| c |
| b | |
= cosα => b = c*cosα
| |
| c |
| 2r | ||
2r = c( sinα+cosα −1) => c = | ||
| sinα+cosα −1 |
| 2r*sinα | ||
a = | ||
| sinα+cosα−1 |
| 2r*cosα | ||
b= | ||
| sinα+cosα −1 |
| a*b | 2r2*sinα*cosα | r2*sin2α | ||||
P= | = | = | ||||
| 2 | (sinα+cosα −1)2 | (sinα+cosα−1)2 |
Hip , hip ......
,
aż miło i przyjemnie zrobiło się na forum z powodu powrotu Basi
Życzę wszystkim dobrej nocy
Może Basia Nam powie co u Niej słychać , po tak długiej nieobecności ?
,
........