wzory skrc mnoz
Adam: Prosze o podpowiedz z czego korzystac
wykaz ze
| a3+b3 | | a+b | |
| = |
| |
| a3+(a−b)3 | | 2a−b | |
7 paź 23:31
Ajtek:
55, przedostatni wzór

.
7 paź 23:33
Krystek: ze wzorów skróconego mnożenia!
7 paź 23:33
===:
chyba ze wzorów skróconego mnożenia −
7 paź 23:34
Mila:
| (a+b)*(a2−ab+b2) | |
| = |
| (a+a−b)*[a2−a*(a−b)+(a−b)2] | |
| | (a+b)*(a2−ab+b2) | |
= |
| = |
| | (2a−b)*(a2−a2+ab+a2−2ab+b2) | |
| | (a+b)*(a2−ab+b2) | |
= |
| = |
| | (2a−b)*(a2−ab+b2) | |
7 paź 23:44
Adam: dzieki mila, jestes wariat!
8 paź 00:00
Mila:
Z mokrą głową.
8 paź 00:01