matematykaszkolna.pl
Matura Godzio: Mila zajrzyj w wolnej chwili Zapewne jesteś na bieżąco z materiałem do matury, mogłabyś pokrótce powiedzieć co doszło, a co wyleciało z podstawy? Nie chce mi się czytać wszystkich wymagań, a pewnie wiele się nie zmieniło emotka.
7 paź 21:56
Mat: To przy okazji.... Mila mogłabyś polecić jakieś pomoce naukowe do matury rozszerzonej tej starej?
7 paź 21:59
Metis: Z tego co pamiętam Jakub poruszał już ten temat emotka https://matematykaszkolna.pl/forum/253454.html
7 paź 22:02
Mila: Zobacz Godzio, co napisał Jakub. Ja czytałam jeszcze inne materiały i widzę, dużo bałaganu. Mat, jakie masz książki do matematyki?
7 paź 22:17
Mila: Dochodzą granice ciągów, podobno proste, Granice funkcji, pochodne, w tym wymiernych, więc nie takie proste dla maturzysty, zadania optymalizacyjne z zast. pochodnych. Styczna z wykorzystaniem pochodnej. Nie wiem, kiedy to opanują, granice ciągów były w drugiej klasie, dość pobieżnie zrobione nawet przy 7 godzinach matematyki tygodniowo. Ciekawi mnie zadanie − przykład: Oblicz sumę wszystkich liczb trzycyfrowych zapisanych wyłącznie za pomocą cyfr 1, 2 i 3, wiedząc, że cyfry mogą się powtarzać. Ciekawe ile czasu to zajmie maturzyście. Czy nie pogubi się w wypisywaniu. Jeszcze coś dopiszę, gdy wczytam się.
7 paź 23:22
Mat: Kielbasy, aksjomat, podkowe
8 paź 06:24
Mat: Podr. oe pazdro
8 paź 06:30
Kacper: Godzio sporo też wypadło z podstawy (poziom podstawowy) emotka
8 paź 06:33
Mila: Mat,te książki są dobre.Dołącz do tego nasze forum i będzie 100%. emotka
8 paź 16:38
Mat: Dziękuję emotka
8 paź 17:06
Godzio: Dzięki za odkopanie tamtego emotka