funkcja
Gonzo: Zbiorem wartości funkcji f(x)=ax2+2x−3 jest przedział? Mi wychodzi <−1; plus nieskończoność)
Wynik poprawny ma być <−4; plus nieskończoności) Wytłumaczy mi ktoś czemu?
6 paź 11:24
J:
.... coś nie bardzo obydwie odpowiedzi .... zbiór wartości zależy od a ...
6 paź 11:29
Gonzo: może żlezapisałem wzór ma być tak f(x)=x2+2x−3
6 paź 11:30
5-latek: Czesc
J J
6 paź 11:31
J: Cześć
małolat ..
6 paź 11:32
J:
| | −Δ | |
... zbiór wartości: [ yw , + ∞) ..., gdzie yw = |
| ... i teraz policz ... |
| | 4a | |
6 paź 11:34
Gonzo: mi yw wychodzi −1

a ma być −4. nierozumiem
6 paź 11:38
J:
| | 22 +12 | | 16 | |
yw = − |
| = − |
| = − 4 |
| | 4 | | 4 | |
6 paź 11:42
5-latek: to pokaz jak liczysz delte
6 paź 11:45
6 paź 11:45
J:
... nie tutaj miał być ten post ..
6 paź 11:47