Sin(120^o)
Myszka: Jak to wyliczyć?
Sin(120o)
5 paź 17:02
Myszka: Proszę o pomoc.
5 paź 17:06
Mila:
sin(120o)=sin(180−60)=sin(60) dalej sama z tabelki.
5 paź 17:06
Myszka: sin(150
o)=(180−30)=sin30
o 
?
5 paź 17:08
Myszka: Dobrze zrobiłem czy nie ten powyższy przykład?
5 paź 17:11
3Slinia&6: tak.
5 paź 17:12
Myszka: a takie zadanie?
sin(240o)
5 paź 17:15
5 paź 17:16
5 paź 17:16
daras: Myszko nic nie zrozumiałaś z rady Mili:(
zatem przeczytaj jeszcze raz...i jeszcze raz... i jeszcze..
5 paź 17:21
Myszka: Nie rozumiem przecież tak samo zrobiłam jak 'Mila'?
5 paź 17:25
Myszka: To w takim razie:
cos5π6=−√32
5 paź 17:31
Mila:
| | √3 | |
sin(240o)=sin(180+60)=−sin(60)=− |
| |
| | 2 | |
| | √3 | |
cos(150o)=cos(180−30)=−cos(30)=− |
| |
| | 2 | |
5 paź 17:38
Myszka: A do ostatnie zrobiłam dobrze?
5 paź 17:41
Myszka: Ten podpunkt cos5π/6=−
√3/2


5 paź 17:44
5 paź 17:50
Metis: | | 5π | | 5*180 | |
cos( |
| )= cos( |
| )=cos(150) |
| | 6 | | 6 | |
| | √3 | |
cos(150)= cos(90+60) = cos(60)=− |
| |
| | 2 | |
5 paź 18:05
Mila:
Dlaczego nie czytasz komentarzy, potwierdziłam przecież 17:38.
5 paź 18:07
Metis: Przepraszam

Nie czytałem wyżej
5 paź 18:14
Mila:
Metis, to pytanie do Myszki.
5 paź 18:40
Metis:
5 paź 19:24
daras: nikt nic nie czyta, sami analfabeci

a stado uczonych greckich się wysila
5 paź 19:47