matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź nierówność:
ełk:
Sprawdź nierówność: |−2|>|−1| x=2 i x=1
3 paź 18:53
5-latek:
A gdzie w tej nierownosci masz x ?
https://matematykaszkolna.pl/strona/3554.html
patrzymy tutaj i widzimy z e |−2|=2 i |−1|=1 wiec 2>1 czyli nierownosc przwdziwa
3 paź 19:01
ełk:
dziekuje
3 paź 19:27