matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
TRYGONOMETRIA
BELLA88:
Rozwiąż równanie 5tgx+cos2x+ sin2x=1
2 paź 23:19
sushi_gg6397228:
https://matematykaszkolna.pl/forum/259518.html
2 paź 23:22
Eta:
Jakie jest w końcu ........to równanie? raz piszesz tgx +cos(2x)+sin(2x)=1 drugi raz piszesz tgx+cos
2
x +sin(2x)=1
2 paź 23:57