matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytm
olkaq:
Hej mam takie zadanka w których mam obliczyć logarytm wiedząc że: 1) log
3
20 = a log
3
15 = b oblicz log
2
360 2) log
2
1
3 = a log
2
1
5 = b oblicz log
7
1125 3) log
2
30 = a log
2
36 = b oblicz log 9
2 paź 19:33
daras:
drugi wzór od dołu
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
2 paź 19:35