matematykaszkolna.pl
studia ;) Hajtowy: eTrapez a studia Polecacie ściągnąć "filmy edukacyjne" z eTrapez czy dać sobie siana z tym i douczać sie na forum? emotka Kierunek: EKONOMIA
30 wrz 20:46
Kacper: Polecam je kupić jeśli już emotka
30 wrz 20:47
Hajtowy: Nie jestem zbyt dobry z matmy i nie wiem czy te filmiki pomogą czy będę potrzebował pomocy forumowiczów emotka
30 wrz 20:49
5-latek: Czesc Ja mysle ze zorientujesz sie w czasie nauki czy CI sa potrzebne
30 wrz 20:51
bezendu: E−trapez jest bardzo słaby.. U mnie na uczelni przerabiając E−trapez albo Skoczylasa nie zaliczysz na 3.0 nawet a wykładowca daję to jasno do zrozumienia podczas wykładu, ale może Tobie pomoże emotka
30 wrz 20:52
Hajtowy: Krótko mówiąc gówno warty ten eTrapez?
30 wrz 20:54
Kacper: E−trapez ma nauczyć podstaw, a nie rozwiązywać wszystkich zadań emotka
30 wrz 20:54
Kejt: zależy jaki kierunek, u mnie było spoko, ale również nie obejmowało całego materiału.
30 wrz 20:55
bezendu: Wykładowca:'' Nie chcę Państwu dawać prostych zadań, żeby nie obrazić Państwa inteligencji''
30 wrz 20:57
john2: W tych kursach brakuje zwłaszcza teorii. Jest praktycznie samo rozwiązywanie zadań, choć autor to nadrabia na swoim blogu.
30 wrz 20:58
WueR: bezendu, czyzbys mial zajecia z Panem (niestety nie znam tytulu) Pietraszko?
1 paź 09:12
bezendu: WueR mgr J.Pietraszko. Tak, mam z nim wykłady.
1 paź 09:35
asdf: e−trapez to taki bardziej dla humanistow (nie obrazajac tutaj nikogo). Osobiscie nudzilem sie bardzo jak po raz piaty pokazywal jak policzyc dana calke, pochodna czy co tam jeszcze. Geometria analityczna jest nawet spoko, reszta to totalne podstawy, jednak mimo wszystko − dla kogos kto chce sobie na wieczor obejrzec cos milego, a juz jest wyczerpany dniem na uczelni − na pewno pomoze. Na zaliczenie egzaminow − nie....przynajmniej nie u mnie (kierunek informatyka)
1 paź 10:05
asdf: @bezendu To chyba Skoczylasa nigdy w reku nie miales skoro gadasz takie rzeczy...jest tam duzo zadan, "innowacyjnych" rozwiazan. Jest ksiazka osobna z teorią i z zadaniami. Na pewno ten poziom juz zapewnia 3.0 w indeksie (o ile jest sie kumatym, a nie przepisuje zadania do zeszytu)
1 paź 10:07
asdf: mowie tu o zadaniach trudniejszych, podstawy wiadomo, jednak Ty odwolales sie do calej ksiazki, czyli tych zadan z gwiazdka rowniez.
1 paź 10:08
5-latek: czesc asdf Moge sie wypowiedziec co do analizy Skoczylas Gewert i to nie jest moja opinia tylko Pana dr z UWr. Ksiazka ta odopowiada na pytania jak ale nie dlaczego .
1 paź 10:12
bezendu: @asdf ja mówię, to co stwierdził wykładowca. A skrypt Skoczylasa mam.
1 paź 10:14
asdf: ostatnio od kolegi z mlodszego rocznika sie dowiedzialem: "wykladowca mowil, ze u niej etrapez nie wystarczy", ale jak sam napisales: "Ekonomia", tu jednak na matematyke nacisk jest troszke mniejszy (chyba). Skoczylas − otworz i rob, wtedy zaliczysz (ale tez staraj sie rozwiazywac te trudniejsze zadania). Od lat ten podrecznik (a raczej Tego autora) jest dobrym zrodlem do zaliczenia na studiach − poleca go duzo wykladowcow, m.in z którym ja mialem zajecia (a mialem z matematyczką "z krwi i kości")
1 paź 10:15
5-latek: Ale matematycy wroclawscy sa bardzo cenienieni Nawet Mila potwierdza ta opinie
1 paź 10:17
asdf: Witaj 5−latek jest ksiazka z teorią, sam za wiele do niej nie zagladalem, podszedlem do analizy matematycznej: "zrozumiem na przykladzie, doksztalce co nie wiem z ksiazka". Pierwszy rok studiow poswiecilem na ogarniecie matematyki (chyba nawet calkiem dobrze mi wyszlo) − wyprowadzalem co sie da. Z resztą − ksiazka jest zrodlem wiedzy i dziwi mnie jak ludzie przerabiaja "od deski do deski". Siega sie po to, czego sie aktualnie szuka. Nie w tej, to w "nastepnej". bezendu, lepiej chyba i tak zaczac od Skoczylasa, na pewno zrodlo warte poswiecenia uwagi. P.S "nastepnej' − mialem tu na mysli internet tu jest wszystko
1 paź 10:20
asdf: matematyka mnie az tak bardzo nie kreci, by studia zaczynac od nowa, ale na pewno chcialbym przejsc przez kurs analizy u Pana Pietruszko.
1 paź 10:25
1 paź 10:32
WueR: I co, juz macie to wszystko umiec?
1 paź 10:45
asdf: am0, am1 nie takie straszne jak wygladaja musialbym przypomniec sobie to wszystko (a to juz 1.5 roku po kursie analizy) i z checia bym sie za to zabral, gdybym nie mial dla mnie bardziej ciekawych rzeczy a niestety mam!
1 paź 11:24
asdf: am1, zad 12 − masz juz to umiec? asymptoty mialem dopiero na 2 semestrze.
1 paź 11:25
asdf: am, zad 13 − łatwe
1 paź 11:26
jerey: ja mam gorzej. Z owym panem będe miał ćwiczenia z analizy i algebry emotka obiecująco..
1 paź 11:44
5-latek: Przynajmniej sie czegos nauczysz
1 paź 11:51
jerey: wystarczy ,ze juz nasłuchałem się opinii studentów Pwr..
1 paź 11:52
Godzio: Niby magister, ale wymaga więcej niż nie jeden doktor emotka
1 paź 12:02
5-latek: Pewnie tez niedlugo bedzie doktorem emotka
1 paź 12:24
Godzio: Wątpię emotka (wiesz kto to jest?)
1 paź 12:29
5-latek: Nie no skad − nie znam goscia w ogole emotka
1 paź 12:30
5-latek: A mam pytanko do Ciebie Czy na Pwr uczy dr. Dmochowski (ma uczyc matematyki i fizyki ) ?
1 paź 12:32
Godzio: Tego nie znam (poczytaj o Pietraszko, to jest wieczny magister, chciał obalić jedynkę trygonometryczną, ale to tylko mity , może w innej przestrzeni czy coś, nie wiem emotka )
1 paź 12:42
52: Witam. Godzio można się z Tobą skontaktować jakoś tak nieoficjalnie typu gg albo e−mai,l bo mam pytania odnośnie wykładowców, może z kimś miałeś i byś mi napisał czego się spodziewać.
1 paź 12:45
5-latek: Godzio . Zobacz tutaj https://matematykaszkolna.pl/forum/259305.html jesli mozesz
1 paź 13:20
52: emotka
1 paź 13:23
asdf: "jerey: ja mam gorzej. Z owym panem będe miał ćwiczenia z analizy i algebry" − to szedles na studia posiedziec czy sie uczyc?
1 paź 16:42
jerey: uczyc sie
1 paź 17:11