28 wrz 20:39
Kacper: Bierzesz kartę wzorów i dopasowujesz.
28 wrz 20:42
Mila:
| | π | | π | |
sin( |
| )*cosx−cos( |
| )*sinx=1 stosujemy wzór sin(α−β) |
| | 6 | | 6 | |
| | π | |
sin( |
| −x)=1 dalej sama? |
| | 6 | |
28 wrz 20:42
Saizou :
| | π | | π | |
sin( |
| )cosx−cos( |
| )sinx=1 |
| | 6 | | 6 | |
28 wrz 20:43
mhym: o dzięki, ale co dalej?
28 wrz 21:05
Mila:
To przecież elementarne równanie,
| π | | π | |
| −x= |
| +2kπ no teraz sama |
| 6 | | 2 | |
28 wrz 21:08
28 wrz 21:13
mhym: okej już mam, dzięki za pomoc (rozumiem, że elementarne), źle sprawdziłam odp. i dlatego
wolałam się upewnić
28 wrz 21:17
Mila:
28 wrz 22:49