27 wrz 21:30
Bogdan:
6 + 3 = 9
27 wrz 21:31
krokus:
Sprawdź czy dobrze przepisane zadanie ?bo każdy wie ile jest 6+3
27 wrz 21:32
imię: | | a+c | |
Dobrze, bo jest wyrwane z kontekstu. Chodziło o ciąg arytmetyczny, więc b= |
| i właśnie |
| | 2 | |
{a} to 3
x+2, a "c" to 3
27 wrz 21:35
imię: "a" to 3x+2, "c" to 3
27 wrz 21:35
imię: Ktoś, coś?
27 wrz 21:37
5-latek: To nie ktos cos tylko piszse sie cale zadanie
27 wrz 21:39
marek: 3(x+2)/2=3(x+1)+4,5
3(x+1)(3/2−1)=4,5
3(x+1)=9
x=1
27 wrz 21:40
marek: zle zapisalem tutaj(potegi cos nie zalapaly) ale wynik jest ok raczej
27 wrz 21:43
imię: Nie umiem ogarnąć tego zapisu
27 wrz 21:48
marek: 3
x+2/2=3
x+1+4,5
3
x+1(3/2−1)=4,5
3
x+1=9
3
x=3
x=1
Tam bylo slabo napisane bo bralem potegi w zwykly nawias a nie ten wasaty
27 wrz 21:53
imię: Dobra, ogarnąłem, dzięki
27 wrz 22:00
27 wrz 22:07