Funkcje cdn
Lukas:
Jak określić czy funkcja jest różnowartościowa, parzysta ?
23 wrz 22:49
ICSP: z definicji
23 wrz 22:50
Lukas:
f(x)=|x| ?
23 wrz 22:54
ICSP: znasz wykres?
1. Parzystość : Czy jest spełniona równość f(−x) = f(x)
23 wrz 22:56
Lukas:
Znam wykres.
Jest parzysta
23 wrz 22:59
5-latek: |−x|=|x|
23 wrz 23:00
ICSP: Pytanie: Czy istnieje funkcja parzysta która jest funkcją różnowartościową?
23 wrz 23:01
Eta:
23 wrz 23:04
Lukas:
Nie istnieje.
23 wrz 23:07
Eta:
23 wrz 23:08
Lukas:
@ETA
Opornie idzie ta nauka, muszę jeszcze bardziej przyspieszyć.
Podrzuć proszę mi jakieś pojęcia dotyczące funkcji, żebym nie musiał o wszystko pytać ?
23 wrz 23:11
23 wrz 23:12
ICSP: Na pewno nie istnieje ?
23 wrz 23:12
23 wrz 23:12
Eta:
a dla x=0?
23 wrz 23:13
Lukas:
Mi chodziło bardziej o takie rzeczy ?
powinowactwie osiowym itp ?
23 wrz 23:16
kamciak: Część rzeczy możesz też znaleźć tutaj:
http://pwsz-tarnow.edu.pl/Matematyka-f
Generalnie zasada z reguły jest taka, że przy parzystości jest symetryczna względem osi OY a
przy nieparzystości wykres funkcji jest symetryczny względem początku układu współrzędnych, po
narysowaniu oczywiście.
23 wrz 23:20
23 wrz 23:37