23 wrz 17:32
Kacper: Nawet przepisać nie potrafisz?
gotowcom
23 wrz 17:33
olwaoa: no nie potrafię
23 wrz 17:35
Kacper: Czego?
23 wrz 17:37
23 wrz 17:38
olwaoa: wzory znam, ale mi nie wychodzi... nie wiem gdzie robię błąd
23 wrz 17:43
olwaoa: a nie potrafię tego tu czytelnie przepisać. Uważam, że ze zdjęcia lepiej widać.
23 wrz 17:44
Janek191:
k = 3log9 36 * 10 1 − log 2 = .... = 30
oraz l = .... = 30
k = l
23 wrz 17:46
olwaoa: chodzi mi o zadanie 1.105, przykłady a i d
23 wrz 17:49
Janek191:
a) t = log
2 3
wtedy mamy
| 1 − t3 | |
| } = ... = t |
| ( t +1t + 1)*( 1 − t) | |
23 wrz 17:59
olwaoa: dziękuję, już rozumiem.
23 wrz 18:03
olwaoa: a przykład d?
23 wrz 18:03