potega o wykladniku rzeczywistym
andrzej: wykaż, że
√9−4{5} −
√6−2{5} = −1
probuje probuje i nic mi nie wychodzi

probowalem z (a−b)
2
ale wszystko sie pogmatwalo i nie wychodzi
21 wrz 22:52
andrzej: √9−4√5 − √6−2√5
poprawiona wersja !
21 wrz 22:52
21 wrz 22:54
andrzej: te co mi dales to bym potrafił, tutaj całkiem inna bajka.
21 wrz 22:56
Kejt:
9 − 4√5 = 4 − 2 * 2 * √5 + 5 =...
6 − 2√5 = 1 − 1 * 2 * √5 + 5 =...
teraz widać?
21 wrz 22:58
andrzej: niezbyt
21 wrz 23:39
Kejt:
... = ( 2 − √5 )2
... = ( 1 − √5 )2
21 wrz 23:40
andrzej: no niezle zes to zrobil − dziekuje
22 wrz 00:01
Piotr 10: zrobił−a
22 wrz 00:02
Kejt: dziękuję
Piotrze
22 wrz 00:03
Piotr 10:
22 wrz 00:04