Nie wiem jak sie do tego zabrac ;/
Anka: oblicz wspolczynnik kierunkowy stycznej do wykresu funkcji f w punkcie o odcietej x0:
a) f(x)= x2 −4x +1 / x2 , x0=1
Bardzo prosze o komentarz.
21 wrz 11:47
Kacper: Trzeba doczytać interpretację geometryczną pochodnej funkcji. Jak uważałaś na lekcji?
21 wrz 11:48
Anka: Podasz wzor ?
21 wrz 11:50
Kacper: A sama trochę nie poszukasz w książce
Aniu?
21 wrz 11:51
Anka: Nic nie widze !

Czy moge chodzi o wzor na pochodna ilorazu ?
21 wrz 11:52
Anka: albo y−f(x0)=f(x0)(x−x0) ?
21 wrz 11:52
21 wrz 11:54
Kacper: Biedactwo z ciebie

Szukasz wszystkich wzorów tylko nie tego co trzeba

ja uciekam na gadu jak coś

8959267
21 wrz 11:55