matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działania na potęgach
trq:
Dla jakiej liczby naturalnej n spełniony jest warunek n−1 ≤ x < n
2
2
2
+2
2
1
x=
3*2
1
1
Oblicz
3
5
+27
2
9*3
5
Oblicz i wynik podaj w notacji wykładniczej
(3*10
1
1
)(6*10
4
)
(1,5*10
3
)(4*10
5
)
z potęg jestem noga, więc proszę o pomoc.
20 wrz 14:09
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
to sie z tym zapoznaj
2
21
(2
1
+1)
x=
teraz mozesz poskracac bo masz zilocznyny
3*2
11
zadanie nr 2 podpowiedz 27=3
3
i 9=3
2
20 wrz 14:15
5-latek:
Zadanie nr 3 Wiemy ze wartosc iloczynu nie zmieni sie jesli w iloczynie przestawimy czynniki wiec zapiszmy to tak
3*6*10
11
*10
4
18*10
15
=
= patrz na wzory i licz
1,5*4*10
3
*10
5
6*10
8
20 wrz 14:22