potegi
oskar: ktora liczba jest wieksza 2 do potęgi 350, czy 3 do potęgi 174? pomocy

sposob rozwiazania
17 wrz 17:28
Kacper:
2
350=(2
10)
35>10
35
3
174=(3
3)
58>10
58
Teraz sobie odpowiedz
17 wrz 17:31
Kacper: Oczywiście głupota
17 wrz 17:33
oskar: to jest dobrze czy zle
17 wrz 17:34
17 wrz 17:35
Kacper: Pierwsze szacowanie źle, drugie ok.
Ale i tak trzeba podobnie z góry oszacować i wtedy wychodzi, że
2350>3174
17 wrz 17:37
Mila:
2350=(22)175=4175>3175>3174⇔
2350>3174
17 wrz 17:40
Kacper: Najprostsze rozwiązania przychodzą najtrudniej
17 wrz 17:44