a
kamczatka: normalnie zapomniałem jak się liczy funkcję kwadratową:
mam x1 = 1 x2 = 3
narysowałem parabole z ramionami do góry i x∊ do czego ?
16 wrz 18:22
kamczatka: bo miałem takie równanie x2 − 4x + 3 = 0
16 wrz 18:22
Janek191:
A jaki jest współczynnik przy x2 ?
16 wrz 18:23
Piotr 10: .. x ∊{1,3}
nie należy do przedziału
16 wrz 18:23
Janek191:
To masz równanie , czy raczej nierówność ?
16 wrz 18:23
Janek191:
x2 − 4 x + 3 < 0
( x − 1)*( x − 3) < 0
x ∊ ( 1 ; 3)
=========
16 wrz 18:25
kamczatka: równanie mam
16 wrz 18:27
daras: a co kaman kamczatka
16 wrz 18:27
kamczatka: dobra już nie ważne
16 wrz 18:28
16 wrz 18:29
daras: do wzorów podstaw


Δ = 4, x
1 = 1, x
2 = −3
16 wrz 18:30
daras: a skoro nieważne (piszemy łącznie) to c, ci w oko
jesteś tak samo mocny w matmie jak w pisaniu
16 wrz 18:31
daras: radziłem ci przed wakacjami, zajmij się lepeij geografią masz dobry nick do tego
16 wrz 18:32