zad. na dowodzenie
agg: | | a | | c | | a − b | | c − d | |
Wykaż, że jeśli b≠0 i d≠0, to |
| = |
| ⇔ |
| = |
| |
| | b | | d | | b | | d | |
15 wrz 21:21
Kacper: co w tym trudnego?
15 wrz 21:31
Eta:
| a | | c | | a−b | | c−d | |
| −1= |
| −1 ⇔ |
| = |
| |
| b | | d | | b | | d | |
c.n.u
15 wrz 21:49
15 wrz 23:36
Eta:
Witaj
Mila
tak jak podałaś...długość takiego odcinka równa jest średniej kwadratowej
| | a2+b2 | |
długości podstaw √ |
| |
| | 2 | |
odp 2
√10
15 wrz 23:46
pigor: .., no cóż, a dla mnie za bardzo to ...

skomplikowane...
15 wrz 23:57
Mila:
Dziękuję.
Dobranoc. W sobote byłam blisko
Ety. Pięknie tam u Was.
16 wrz 00:06
Mila:
Nie martw się
pigor, pięknie rozwiązałeś z prostą krawędziową, zapisałam w notesiku,
zawsze robiłam wprowadzając parametr.
Twój sposób lepszy.
16 wrz 00:10
pigor: .. . O, dzięki, nie martwię się, ale ...

prześpię się
z tym rozwiązaniem, może coś mi się przyśni ...prostszego

.
16 wrz 00:21