matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równania
karciaa:
3
x
2
−
7
,
2
x
=(3
5
√
9
)
−
1
15 wrz 19:22
john2:
doprowadzamy do tych samych podstaw po obydwu stronach 3
5
√
9
= 3 * 9
1/5
= 3 * (3
2
)
1/5
= 3 * 3
2/5
= ... polecam znać te wzory
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
15 wrz 19:39