logarytmy
ytyrku: liczba (3√25+4+3√40)*(3√5−2) jest równa:
a. log2 0,125
b. log2 0,25
c. log2 0,5
d. log2 5
15 wrz 17:34
daras: a
15 wrz 17:41
15 wrz 17:41
razor: a
3−b
3 = (a−b)(a
2+ab+b
2)
(
3√5−2)(
3√25+
3√40+4) = (
3√5)
3−(2)
3 = 5−8 = −3
| | 1 | |
−3 = log22−3 = log2 |
| = log20,125 |
| | 8 | |
15 wrz 17:42
ytyrku: znam wzory, po porostu mi nie wychodzi, mogłbys to rozwiazac?
15 wrz 17:42
ytyrku: dziękuje bardzo
15 wrz 17:43
Lena: W jaki sposób 3√5*2=3√40?
11 mar 23:52
Mei Lin:
3√8=2
11 mar 23:53
Mei Lin:
Rozumiesz czy rozpisać?
11 mar 23:56