Funkcja kwadratowa
KetiSky : | | |×−2|*(x2 − 1) | |
Naszkicuj wykres funkcji f(x) = |
| I podaj jej zbior wartosci. Od |
| | x−2 | |
czego mam zaczac?
14 wrz 13:58
pumba: Od zajecia sie wartoscia bezwzgledna i wyznaczenia dziedziny
14 wrz 14:01
Kacper: skorzystaj z def. wartości bezwzględnej
14 wrz 14:01
14 wrz 14:06
KetiSky : Robie na przedzialach ;
−x2+1 dla xnalezacego do (−nieeskonczonos, 2)
P=0
Q=−1
X2−1 dla x nalezacego do <2, nieeskonczonosci)
P=0
Q=1
Podczas dzialania na przedzialach skrocil mi sie mianownik z tym co bylo w model I powstalo cos
takiego.. Rysuj wszystko Tak jak powinno byc A zw sie nie zgadza
14 wrz 14:08
14 wrz 16:21