f^2
kielbasa: | | Ix−2I*(x2−1) | |
naszkicuj wykres funkcji f(x) = |
| |
| | x−2 | |
12 wrz 20:18
sushi_gg6397228:
zajmij sie najpierw wartością bezwzgledna
12 wrz 20:21
kielbasa: x≥2 v x<2
12 wrz 20:23
sushi_gg6397228:
dwa przypadki
i wykresy potem łatwo się narysuje
12 wrz 20:24
bezendu:
12 wrz 20:24
kielbasa: bezendu, ale ten rysunek nie przedstawia funkcji
12 wrz 20:27
bezendu:
A co przedstawia ? Słonia ? Nawet nie wiesz co to jest wykres funkcji...
12 wrz 20:34
kielbasa: w tym co narysowałes argumentowi 2 przyporzadkowuje się wartości od −3 do 3
a z tego co mnie uczyli w funkcji każdemu argumentowi przyporządkowuje sie dokladnie jedna
wartosc
12 wrz 20:37
kielbasa: w twoim rysunku wystarczy usunąc wartości dla argumentu 2 (dziedzina R\{2} i bedzie dobrze
12 wrz 20:38
kielbasa: i nie wytykaj mi prosze tego co wiem a czego nie − bo o to się pytam na tym forum
12 wrz 20:39
Kacper: To wina programu rysującego wykres funkcji
12 wrz 20:43
Metis: bezendu kiełbasie chodzi chyba o trn pionowy odcinek, który nie może byc funkcją.
12 wrz 20:44
Mila:

x≠2
1) |x−2|=x−2 dla x>2
f(x)=x2−1 dla x>2
2) |x−2|=−(x−2) dla x<2⇔
f(x)=−(x2−1) dla x<2
12 wrz 20:50