matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Permutacja
Serum:
A o co chodzi w tym zadaniu ? Rozwiąż równanie : 6! * (n+1)! − 7! * n! = 0
13 wrz 17:39
Tadeusz:
6!*(n+1)n!−7!n!=0 6!n!(n+1−7)=0 ⇒ n=
13 wrz 17:45
jakubs:
https://matematykaszkolna.pl/forum/257684.html
13 wrz 17:48