matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że jeśli x ∊ R, to:
Pablo:
Wykaż, że jeśli x ∊ R, to: a) sin(3x) = 3sin x − 4sin
3
x b) cos(3x) = 4cos
3
x − 3cos x Proszę o pomoc i szczegółowe rozwiązanie...
11 wrz 10:58
J:
Tutaj masz pomoc:...
https://matematykaszkolna.pl/strona/1543.html
11 wrz 11:00
J:
sin(3x) = sin(2x + x) cos(3x) = cos(2x + x)
11 wrz 11:04