Podstawy z potęg
licealista: (22 : 43) − (23 : 44 )2 =
(22 : 26) − (23 : 28 )2=
2−4 − 2−10=
i tu mam pytanie czy to dalej można jakoś rozwiązać?
10 wrz 20:24
10 wrz 20:27
licealista: tak super, tylko powiedz mi co mam z tym dalej zrobic. Korzystałem z tych wzorow
w ostatniej linijce jest 2 do potegi −4 i 2 do potegi −10
10 wrz 20:28
sushi_gg6397228:
| 1 | | 1 | |
| − |
| =.. wspolny mianownik=.... |
| 24 | | 210 | |
10 wrz 20:30
10 wrz 20:34
5-latek: Zobacz tam na wzory i jest tam taki wzor
| | 1 | |
tak samo 2−10= |
| = policz |
| | 210 | |
10 wrz 20:34
10 wrz 20:37
5-latek: Czyli mamy to co napisal
sushi
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| − |
| = |
| − |
| = policz to (jaki bedzie wspolny mianownik? ) |
| 24 | | 210 | | 16 | | 1024 | |
10 wrz 20:41