matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!
madziassek:
(125
3
*5
−
4):(25
2
*0.2
−
3)
9 wrz 18:48
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
9 wrz 18:50
madziassek:
Wchodziłam w to ale niestety nie wychodzą mi wyniki..
9 wrz 18:53
Eta:
1
0,2=
=5
−1
5
(5
3
)
3
*5
−4
: (5
2
)
2
*(5
−1
)
−3
= ...........
9 wrz 18:55
madziassek:
Dziekuje
9 wrz 21:09