fukcje
daniel: naszkicuj wykres funkcji y=−3x +2
4 wrz 21:02
sushi_gg6397228:
umiesz narysować y=3x
4 wrz 21:06
daniel: no tak
4 wrz 21:06
Eta:
4 wrz 21:08
sushi_gg6397228:
co oznacza minus w "y=−3x" w porównaniu z wykresem wyjściowym −−>y=3x
4 wrz 21:10
daniel: symetrię względem osi
4 wrz 21:13
sushi_gg6397228:
są dwie osie
4 wrz 21:14
daniel: względem osi OX
4 wrz 21:16
sushi_gg6397228:
a potem co oznacza "+2" za y= −3x
4 wrz 21:18
daniel: przesunięcie o 2 jednostki ?
4 wrz 21:21
sushi_gg6397228:
mamy cztery kierunki: lewo, prawo, góra, dół
4 wrz 21:21
daniel: w prawo
4 wrz 21:23
sushi_gg6397228:
pudło
4 wrz 21:26
daniel: nie mam pojęcia
4 wrz 21:27
4 wrz 21:31