Rozwiąż równania
milka:
4x−(x+5)(x−7)=x(1−x)
(x−2)(4+x)=(x+3)(x−1)
2+(2x−3)(x−1)=3x−2(5−x2)
1−(2x−1)(x+3)+5(x+0,8)=0
3 wrz 17:15
3 wrz 17:25
milka: nie bardzo umiem to
3 wrz 17:26
daras: mnożyc nie umiesz czy ci sie w ogóle nie chce

pewnie wolisz przepisywac
3 wrz 17:36
milka: złe wyniki mi wychodzą wg mi się nie zgadza nic jak to licze. jejkuu gdybym umiała to bym nie
pisała
3 wrz 17:37
daras: a skad wiesz czy ci źle wychodzi

pokaż jak liczysz choć jedno r−nie
3 wrz 17:49
daras: 1) nie jest nawet kwadratowe, po wymnożeniu upraszcza sie do 5x + 35 = 0
to juz chyba potrafisz ?
3 wrz 17:55
milka: w tym drugim to nie wiem co ma być bo mi tak wychodzi :
4x+x−8−2x=x2=x+3x−3
2x−8=2x−3
2x−2x=−3+8
0=5
albo:
4x+x2−8−2x=x2+x+3x−3
2x−8=4x−3
2x−4x=−3+8
−2x=5/(−2)
x= minus pięc drugich
3 wrz 17:56
milka: w tym pierwszym co bądz mi wychodzi −.−
4x−x2−7x+5x−35=x(1−x)
4x−x2−7x+5x−35=x−x
2x−x2−35=0
2x−x2=35
3 wrz 18:00
daras: drugie nie ma rozwiązań a w pierwszym podałem ci przedostani krok
3 wrz 18:29
daras: teraz wychodzę...rozwiązuj następne, to sprawdzę jak wrócę
3 wrz 18:29
ok: ok
3 wrz 18:30