Metodą Cramera rozwiazać układ równań
piotr: eαx+e−αy=0
eαx−e−αy=eα
2 wrz 17:17
2 wrz 17:21
J:
I eα e−α I
W = = − e0 − e0 = − 2
I eα − e−α I
2 wrz 17:22
Hugo: poprawka letnia

?
2 wrz 17:25
piotr: no niestety
2 wrz 17:32
J:
To teraz licz : Wx oraz Wy wg linku Krzyśka
2 wrz 17:38
piotr: Wyszło mi że x=1/2 a y=e2α/2 niewiem czy dobrze?
2 wrz 17:49
J: Sprawdź jeszcze raz x ....
2 wrz 17:57
J:
I 0 e−α I
Wx = = ....
I eα −e−α I
2 wrz 18:03
piotr: wx=−1
wy=e2α
2 wrz 18:09
daras: x= 0,5 y = −0,5e2α
2 wrz 18:20
J:
| | 1 | | e2α | |
Czyli .. x = |
| oraz y = − |
| ... pomyliłem, miało być sprawdź y ...  |
| | 2 | | 2 | |
2 wrz 18:24