Pomożecie ? :)
Pawloo :#62; : funkcja kwadratowa f dana jest wzorem w postaci kanonicznej f(x) = –2(x + 3)2 + 8.Podaj wzór
funkcji f w postaci iloczynowej i ogólnej. Naszkicuj wykres funkcji f i na jego podstawie omów
własności funkcji.
26 sie 23:52
26 sie 23:58
pigor: ..., do postaci iloczynowej np. tak :
f(x)= −2(x+3)2+8= −2 ((x+3)2−4)= −2(x+3−2)(x+3+2)= −2(x+1)(x+5) ;
27 sie 00:00
Metis: –2(x + 3)2 + 8 = −2(x2+6x+9)+8
−2x2 − 12x − 18 + 8
−2x2 − 12x − 10
27 sie 00:02
daras: a sam se nie umiesz pomóc wpisując w gugle:"postać iloczynowa, kanoniczna, ble ble ble..

cytat (wczesny E.Gierek): "Pomożecie

...........Pomożemy

"
27 sie 14:07