matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi
mango:
zapisz w postaci jednej potęgi: a)2
4
: 2
−
5
= b)8
−
1
*16
4
= c)3*27
5
=
25 sie 23:38
jakubs:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
a)
2
4
=2
4−(−5)
=2
9
2
−5
Dalej próbuj sam/a
25 sie 23:40
bezendu:
2
9
2
13
3
16
25 sie 23:41