wykładnicza
Patryk:
2x+3+2x=72
jak to zrobić skoro 72 nie da się przedstawić za pomocą 2 ?
25 sie 18:43
J: Podstaw 2x = t i t > 0
25 sie 18:45
J: Albo ... 8*2x + 2x = 72 ⇔ 9*2x = 72 ⇔ 2x = 8
25 sie 18:48
Patryk:
Jak to zrobić ?
25 sie 19:09
J:
2
x = 8 ⇔ 2
x = 2
3 ⇔ x = 3 ...
25 sie 19:11
Patryk:
8*2=16 a nie 72
25 sie 19:29
J:
| | 72 | |
Masz ...9*2x = 72 ⇔ 2x = |
| ⇔ 2x = 8 |
| | 9 | |
25 sie 19:31
Eta:
2
x*2
3+2
x=72
| | 72 | |
2x(8+1)=72 ⇒2x= |
| ⇒2x=8 ⇒ x=.......... |
| | 9 | |
25 sie 19:31
Patryk:
Skąd to się wzięło ?
25 sie 21:57
25 sie 22:02
Patryk: ok
25 sie 22:03
Hajtowy:
2
6 + 2
3 = 72
25 sie 22:40
Patryk:
Nadal jestem zielony z tych równań...
25 sie 23:54
daras: to se kup albo wypożycz z biblioteki, skseruj lub ściągnij z chomika jaki zbiór zadań tylko z
rozwiązaniami i przerób, mam ci tytuły podać ?
26 sie 17:48
daras: albo daj se spokój jak za trudne to jest
26 sie 17:48