funkcje
as: Rozwiaz nierównosc kwadratowa x2+3x−10<0
wyszło mi ze x1=−10
a x2=2
czy jest to dobrze?
24 sie 15:37
Lukas:
źle, to nierówność.
24 sie 15:39
as: wiec co zrobilam zle? albo czego nie zrobilam?
24 sie 15:44
24 sie 15:45
24 sie 15:45
razor: masz do rozwiązania nierówność a nie równanie, a na razie tylko policzyłaś miejsca zerowe i to
na dodatek źle
24 sie 15:47
5-latek:

To jest wykres funkcji f(x)= x
2+3x−10
Juz z tego widac ze x
1 masz zle obliczone
Policz jescze taz . Narysuj sobie przyblizony wykres i zobacz w jakim przedziale ta nierownosc
jest <0
24 sie 15:50
Janek191:
x
1 = − 5
| | − 3 − 7 | | −10 | |
x1 = |
| = |
| = − 5 |
| | 2 | | 2 | |
24 sie 17:25