rownanie wykladnicze
grzesko: 7x+71−x−8=0
W jaki sposób policzyć takie coś?
23 sie 19:44
razor: 7x+71−x−8 = 0
tak to wygląda?
23 sie 19:47
Mila:
Tam chyba ma być 71−x ?
23 sie 19:48
kotek:
(7
x)
2−8*7
x+7=0
(7
x−1)(7
x−7)=0
dokończ .........
23 sie 19:50
grzesko: Tak, przepraszam coś mi ucięło.
23 sie 19:57
grzesko: Niestety nie rozumiem tego przekształcenia. Skąd się bierze 77x
23 sie 20:28
23 sie 20:31
23 sie 20:31
23 sie 20:31
grzesko: Dzięki teraz poszło gładko.Jeszcze raz dziękuję.
23 sie 20:43