matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz miejsce zerowe dla funkcji y=2x+6
karola:
18 sie 15:11
jakubs:
A co to jest miejsce zerowe ?
https://matematykaszkolna.pl/strona/25.html
18 sie 15:11
Ja:
y=0⇔2x+6=0 ⇔ x=−3
18 sie 15:19
bezendu:
A=(−3,0)
18 sie 15:19